Projekt azonosítószáma:
GINOP-2.1.8-17-2018-01906

Kedvezményezett neve:
BAR-NUL Fuvarozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
Új szolgáltatás bevezetése a Bar-Nul Kft-nél,technológiai adaptáció révén.

Támogatás összege:
10 602 534
mértéke:
50%

Projekt leírása:
Cégünk új szolgáltatás bevezetésén dolgozik, melynek első lépcsőjeként, jelen fejlesztés keretében beszerzett eszközökkel, indítanánk el haszongépjármű javítási szolgáltatásunk fejlesztését, kiépítését. A gépek beszerzésével a leendő műhely felszereltségét tudnánk olyan szinten kialakítani, hogy a környező, teherfuvarozással foglalkozó és/vagy bármilyen egyéb tevékenységhez tehergépjárművet üzemeltető vállalkozások számára javítási, karbantartási szolgáltatást nyújtson. A szolgáltatás kiterjedne a normál állapotfelvételtől egészen a műszaki vizsgára történő felkészítésig, fék, futóműjavítás, kerékösszetartás és fényszórómagasság állítás elvégzését teszi majd lehetővé az eszközpark. A műhely a felszereléssel alkalmas lesz hibadiagnosztikai vizsgálat elvégzésére és károsanyag kibocsátás mérésére is, mely során figyelmet fordít a munka és egészségvédelmi sztenderdek betartására a megfelelő elszívás kiépítésével. A megfelelő eszközök hiányában eddig ilyen szolgáltatást nem nyújtottunk, tehát ez egy teljesen új szolgáltatása lenne cégünknek. A beruházás után képesek lennénk a kishaszon gépjárművek mellett a buszok és nagy haszonjárművek komplex futómű diagnosztikáját, szükség esetén szerelését, javítását elvégezni.

A szolgáltatás révén tehát egy – egyelőre – melléktevékenységgel/szolgáltatással bővülne a szolgáltatási körünk. A fuvarozáshoz/szállítmányozáshoz kapcsolódóan már számos további szolgáltatást nyújtunk, így olyan irányba próbáljuk a cég tevékenységét fejleszteni amely, a szállítmányozáshoz illeszkedik, ugyanakkor más irányú, de mégis kapcsolódó területet foglal magában. Így esett a választásunk a gépjármű javítási tevékenységre. Saját haszongépjárműveinken eddig is végeztünk kiesebb,egyszerűbb javítási feladatokat, így megfelelő fejlesztés után szolgáltatásként tudnánk ezt végezni. A környékbeli fuvarozók, szállítmányozó cégek, vagy épp a környező ipari parkokban érkező kamionok,teherautók is célcsoportjai lehetnek az új szolgáltatásunknak, hiszen a modern eszközökkel a teljes futómű diagnosztikát el tudnánk végezni,szükség esetén javítani, így a fuvarozó nagyobb időkiesés nélkül tudná folytatni az útját, mivel gyors és jó szolgáltatást kapott a vontatójának azon műszaki részére – a futóműre – ami kritikus abból a szempontból, hogy a rá bízott rakományt célba juttassa.

A pályázat keretein belül beszerzendő eszközök a most elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik, így a beruházással egy modern műhely alakítható ki. Hasonlóan komplex és modern eszközparkkal üzemelő szolgáltatás jelenleg nincs a környéken, így a szolgáltatásra piaci igény mutakozik. Az új szolgáltatás révén komplexebbé válik a kínálatunk,illetve az eszközparkunk modern berendezésekkel egészül ki. Az új szolgáltatásnak több célpiaca is van tehát a bevezetésével új piacok, megrendelők irányába is nyitni tudunk. A tevékenységünk bővülése azt is jelenti, hogy a versenyképességünk javul, a vállalkozás működésének gazdasági alapja egy újabb oszlopot kap. A tervezett beruházás a nemzeti szakosodási stratégiai irányok közül a Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák és logisztika intelligens technológiák területekhez kapcsolódik.

A projekt összes elszámolható költsége:
21 205 068 Ft

Projekt befejezése:
2018.08.30.

Projekt azonosítószáma:
GINOP-1.2.8-20-2020-00837

Kedvezményezett neve:
BAR-NUL Fuvarozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
Új szolgáltatás bevezetése a BAR-NUL Kft. Tatai telephelyén.

Támogatás összege:
78 500 000
mértéke:
67,81%

Projekt leírása:
A BAR-NUL Kft. által a GINOP-1.2.8-20-2020-00837 pályázat keretén belül elnyert 78,5 millió forintos európai uniós támogatás lehetővé tette a vállalkozás számára, hogy a pályázat keretén belül beszerzésre került 1 db CATERPILLAR 432 árokásó rakodógép, 1 db CATERPILLAR 444 árokásó rakodógép, 1 db ALLU őrlő-rostáló kanál és 1 db Komplet LEM TRACK 7040 (K-JC 704) pofás törő beszerzésre kerüljön. A két árokásó rakodó gép folyamatos bérbeadása új szolgáltatást jelent a cég számára, mely szakszerű karbantartással és igény szerinti személyzettel a környező építőipari cégek rendelkezésére áll. A kertészeti cégek számára elérhető darált és tápanyaggal feljavított fekete földet az ALLU őrlő-rostáló kanál segítségével fogja előállítani a vállalkozás, míg a szakszemélyzettel szolgáltató Komplet LEM Track gép építőipari bontási termékek darálását és újrahasznosítását teszi lehetővé, szintén építőipari vállalkozások számára.

A projekt összes elszámolható költsége:
115 762 878 Ft

Projekt befejezése:
2021.02.22.

 

Projekt azonosítószáma:
VNT2020-1-1266

Kedvezményezett neve:
BAR-NUL Fuvarozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
Bar-nul Kft. Tatai telephelyén logisztikai szolgáltató komplexum létrehozása.

Támogatás összege:
210 460 000 Ft
mértéke:
29,6323622 %

Projekt leírása:
A Bar-nul Kft. a Tatai telephelyén komplex, logisztikai szolgáltatókat kiszolgáló központot hozott létre, amely magába foglalja a közforgalom számára nem megnyitott üzemanyagtöltő állomást, kamionmosót, parkolót, rendezvénytermet és szociális igényeket ellátó helyiségeket.

A piaci igényeknek megfelelően a logisztikai szolgáltató komplexum létrehozásakor a főtevékenységünk során szerzett tapasztalatokat kamatoztattuk annak érdekében, hogy a vállalkozás szolgáltatásainak bővítése által biztosítsuk a munkavállalóink foglalkoztatását. Meglátásunk szerint az egymást kiegészítő szolgáltatások az összetettségük miatt tudnak népszerűek lenni. Ismerjük a pihenő idő és a flotta tisztításának általános problémáit, éppen ezért döntöttünk ezeknek egy helyen történő megvalósítása mellett. A telephelyen kialakított 100 parkoló lehetőséget ad a sofőrök számára, hogy pihenő idejüket kivegyék és a parkolóban eltöltsék. A kiépített szociális helyiségek igénybevételének költségét (WC, fürdő) tartalmazza a parkolóhely bérleti díja. A kialakított kamionmosó olyan problémára nyújt megoldást minden környéken járó, helyi vállalkozás számára – amellyel mi is szembesülünk működésünk során– hogy országosan kevés a szolgáltatók száma. A parkolások kezelésére portaszolgálat jött létre illetve a szociális helyiségek felett rendezvényterem került kialakításra, hogy a környékbeli kisebb vállalkozások részére bemutatók, rendezvények, oktatások céljából a Bar-nul Kft. bérbe adja. A rendezvénterem használaton kívül sofőrök számára (saját és szolgáltatás igénybe vevő vezető számára) váróként funkcionál, amely lehetővé teszi a pihenőidő eltöltését autón kívül környezetben.

A logisztikai komplexum munkahely megtartó hatásán túl biztosítja és erősíti a vállalat piaci helyzetét a telephely main stream útvonalhoz való kihelyezésével.

A projekt összes elszámolható költsége:
537 101 770 Ft

Projekt befejezése:
2022.12.31.